maanantai 30. tammikuuta 2012

London dining with a baby


Olemme täällä Lontoossa ollessamme käyneet 3-5 kertaa viikossa ulkona syömässä. Vauvan kanssa ruokailu ei aina ole helppoa, mutta turhaa stressiä siitä ei kannata ottaa. Olen huomannut, että hienommissa ravintoloissa ruokailu on hankalaa, koska ruokailuun pitää varata paljon aikaa lounasaikaankin. Toisaalta inhoan suurkaupungeissa myös Mc Donald'sia ja muita vastaavia, koska pikaruokaravintoloissa on aina hirvittävä melu ja pöydät sekä syöttötuolit usein täynnä ruoantähteitä.



Olemme suosineet ennen kaikkea paikallisia pubeja, jotka toivottavat lapset tervetulleeksi usein klo 18:00 asti illalla. Tunnelma on rento ja konstailematon, eikä haittaa vaikka vauva välillä päättää harjoittaa äänihuuliaan. Kannattaa kuitenkin jo ovella varmistaa onko a) syöttötuoleja (highchairs) ja b) vaipanvaihtopistettä (baby changing station) jos niille on tarvetta. Löysimme paikallisesta vauvakaupasta myös mukana kulkevan Skip*Hop vaipanvaihtoalustan, jossa vaipanvaihto hoituu pakon edessä ihan vessan lattiallakin.

Yllä olevassa kuvassa Max ruokailee jo mainitsemassani Duke of Cambridgen luomupubissa. Kannattaa varata mukaan Suomesta vauvojen maissinaksuja, sillä niillä pysyy tyytyväisenä vauva jos toinenkin. Itse olemme suosineet Laatupaakarin maissinaksuja, koska ne sulavat suussa nopeiten ja eivät näin aiheuta useinkaan kakomistilanteita.



Toiseksi olemme suosineet perheystävällisiä ketjuravintoloita ja hyviä sellaisia täällä Lontoossa on pilvin pimein. PerusRossoon ei siis ole tyytymän! Useimmissa niissä on syöttötuoleja, joko ihan tavallisia tai ylläolevan kuvan mukaisia pöytään tai tuoliin kiinnitettäviä. Vaipanvaihtopisteitä on tilasta riippuen, mutta jos ko. ravintolassa ei satu sellaista olemaan, niin varmasti jossain läheisessä ostoskeskuksen tapaisesta sellaisen löytää. Listaan tähän nyt nopeasti ruokaa tarjoilevia ja kohtuuhintaisia suosikkejamme, joita löytyy ympäri kaupunkia:

WAGAMAMA 
Aasialaisvaikutteinen ravintola, josta saa pikkupurtavia, nuudelikeittoa sekä paistettuja nuudeli- sekä riisiruokia. Paikan erikoisuus on se, että asiakkaat istutetaan rinta-rinnan ja ateriat tulevat pöytään sitä mukaa kuin ne valmistuvat. Wagamaman ramenit ovat jo useamman vuoden kuuluneet minun musthave-listalleni, joita on saatava joka reissulla.

PINGPONG
Dimsumravintola eli paistettuja tai höyrytettyjä täytettyjä nyyttejä. Höyrytetyt nyytit sekä banaaninlehteen kääritty seafood sticky rice ovat suosikkejamme. Samoin kaikki jääteet, erityisesti lemongrass eli sitruunaruokotee. Kannattaa kokeilla myös sunnuntaisin, jolloin tarjoilevat LazySumDay aterian - niin paljon kuin jaksat syödä alta 20 punnan.

ITSU
Hetivalmista maksoisaa sushia, salaatteja, keittoja ja nuudeleita. Eikä hintakaan päätä huimaa. Itsuissa harvemmin tosin on syöttötuoleja tai vaipanvaihtopisteitä, mutta tämä paikka sopii myös takeawayruoaksi, jota voi nauttia oman hotellin sängyllä.

PRET A MANGER
Pretin kolmioleivät ovat taivaallisia. Suomalaiset kylmähyllyssä myytävät serkukset ovat todella kaukana näistä! Täysyjväleipää, vuohenjuustoa, rucolaa, pekonia..  Pretistä saa rakennettua itselleen mainion piknikpaketin, jonka voi nauttia myös lämpimällä säällä puistossa - kolmioleipä, pussi perunalastuja, valkosuklaakuorrutettuja karpaloita ja kuppi kuumaa kahvia. Eikä heidän keittonsakaan hullumpia ole.

PIZZA EXPRESS
Kun pizzanhimo yllättää kannattaa suunnata tänne. Vaikuttava lista erilaisia pizzoja ja muutama pastakin listalta löytynee. Toisaalta katukeittiöistä saa myös pizzaslicejä noutoruoan tavoin muutamalla punnalla, joten niitäkin kannattaa kokeilla!

CHILANGO
Meksikolaista pikaruokaa, helppo ottaa mukaan. Ravintolat usein ahtaita, mutta takeawaynä toimii todella hyvin!


tiistai 24. tammikuuta 2012

Resepti: Fish&peas&mint (6kk+)

Olimme toissa lauantaina lounaalla Portobello Roadin lähellä olevassa pubissa ja päätin, että nyt on hyvä hetki kokeilla klassikkoa eli Fish&Chipsejä. Eteeni kannetaan upeasti olutkuorrutteella tehty leike, perunat ja kippo vihreää mönjää. Välttelen mönjää puoleen väliin lounasta ja sitten maistan - suuni täyttää mahtavan makuinen sekoitus herneitä ja minttua. Voi, että se oli hyvää! Herneitä ja minttuahan hyödynnetään yleensä yhdessä sosekeitoissa sekä pastoissa. Tästä intoutuneena loin vauvansoseen tribuutiksi tälle vihreälle ihanalle mönjälle.


Neljään reilunkokoiseen Fish&peas&mint -soseannokseen tarvitset:

4 annosta vaaleaa kalaa esim. siikaa (käytin merikrottia)
(1tl aloittelevalle/annos, 7kk+ 1-1,5rkl/annos)


2,5dl pakasteherneitä
1/2 kesäkurpitsa
1/2 kukkakaali
1 kevätsipulinvarsi tai 2cm pala purjoa
kourallinen mintunlehtiä


Pese, kuori ja pilko kesäkurpitsa sekä kukkakaali paloiksi. Laita ne kattilan pohjalle ja kaada päälle herneet. Huuhtaise kevätsipulinvarsi ja pilko se 0,5cm paloiksi ja nakkaa mukaan kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että vihannekset peittyvät. Keitä noin 15 minuutin ajan kunnes kaikki vihannekset kukkakaalia myöden ovat pehmenneet.


Kalan voi valmistaa kahdella tapaa. Ensimmäin tapa on höyryttää kala kypsäksi höyrykattilassa niin, että vihannekset kiehuvat samassa kattilassa. Tässä vaalea ja paloiteltu kala valmistunee noin 10 minuutissa. Toinen tapa on nakata kala paloina kasvisten joukkoon, kun kasvikset ovat kiehuneet 10 minuutin ajan. Tämän jälkeen kala saa kiehua kasvisten kanssa vielä noin viiden minuutin ajan.

Kaada suurin osa kattilan vedestä pois, jätä kuitenkin tilkkanen pohjalle notkistamaan sosetta. Lisää kourallinen pestyjä mintunlehtiä - minttu saa maistua tässä soseessa, joten laita niin paljon kuin mieli tekee! Soseuta kaikki huolella sauvasekoittimella ja tarkasta lopuksi, että kaikki ovat menneet varmasti hienoksi asti.

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Resepti: Sunday Roast (6kk+)

Britannian suosituin sunnuntailounas on ehdottomasti Sunday Roast eli sunnuntain paisti, joka nautitaan useimmiten paikallisessa pubissa. Kaikki vauvasta vaariin kokoontuvat yhteen ja tunnelma pubeissa onkin ihanan eläväinen sunnuntai-iltapäivisin. Sunday Roast koostuu uunissa paistetusta lihasta (useimmiten nautaa, lammasta, porsasta tai kanaa) sekä rapeaksi paistetuista perunoista ja uunipaistetuista tai höyrytetyistä sesongin kasviksista.

Yllä kuva omasta annoksestani, jonka nautimme naapuripubissamme Duke of Cambridgessä , joka sijaitsee Lontoon Angelissa, Islingtonissa. Tämä pubi on haaveideni ravintola - se on Britannian ensimmäinen ja ainut sertifioitu luomupubi, joka valmistaa kaikki annoksensa luomutuotteista ja lähiruoasta. Maku oli mahtava, mutta niin oli hintakin normipubeihin verrattuna. Siitä viis, pubi oli kyllä kokemuksen arvoinen! Tästä inspiroituneena lähdin kehittelemään vauvoille omaa Sunday Roastia.


Sunday Roastiin tarvitset siis lihaa ja sesongin kasviksia. Kannattaa käyttää sitä mitä kaapin pohjalta löytyy itse varioiden, mutta valmistin 4 reilunkokoista ja maukasta annosta tällä reseptillä:

4 annosta porsaan paistia, joka sopii haudutukseen 
(1tl aloittelevalle/annos, 7kk+ 1-1,5 rkl/annos)


2 kevätsipulia tai 3cm pala purjoa
1 pieni bataatti
1/2 kukkakaali
1/2 kesäkurpitsa
2 maa-artisokkaa
3 oksaa timjamia
2 rkl oliiviöljyä
2 dl vettä

Pilko liha pieniksi 1x1cm kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna kattilan pohjalla 2 dl vettä ja lisää siihen pieneksi pilkotut kevätsipulit/purjot. Kun vesi kiehuu lisää siihen lihat ja hauduta noin 5 minuuttia.

Pese, kuori ja pilko kasvikset samankokoisiksi 2x2cm kokoisiksi paloiksi. Vuoraa uunivuoka isolla foliolla, jonka pystyt kääntämään nyytiksi paistoksen päälle. Asettele kaikki kasvikset uunivuokaan ja kaada tämän jälkeen liha-purjo-liemiseos kasvisten päälle. Lorauta päälle 2 rkl oliiviöljyä.

Kääntele paistosta niin, että lihat asettuvat pohjalle. Laitä paistoksen päälle 3 oksaa timjamia ja sulje nyytti kiinni paston ajaksi. Hauduta uunissa 200 asteessa noin 40-45 minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja liha hajoaa haarukalla kokeiltaessa. Poista timjaminoksat ja soseuta tämän jälkeen sauvasekoittimella. Tarkista, että possu varmasti soseutuu ihan hienoksi asti.

Sosetta voi pakastaa sellaisenaan, kunhan siihen ei lisää perunaa. Peruna muuttuu helposti liisteriksi pakastettaessa ja ei siis kestä soseutuksen jälkeistä sulatusta kovinkaan hyvin. Sopivia muita kasviksia ovat mm. porkkana, parsakaali, palsternakka, erilaiset talvikurpitsat, talviomenat - niin kuin todettu, käytä sitä mitä jääkaapistasi sillä hetkellä löytyy! Ja helpoitenhan tämä syntyy niin, että valmistat muulle perheelle Sunday Roastin samoista aineksista ;)

tiistai 17. tammikuuta 2012

Resepti: Ella'sin kasviksia (4kk+)

Eilen kerroinkin luomuisesta Ella's Kitchen valmisruoista, jotka valmistetaan kuin kotisoseet. Vain vihannekset, hedelmät ja lihat sellaisenaan, ei mitään lisättyä. Nyt muokkaankin muutaman helpon kasvisreseptin auki, jotta niitä voisi valmistaa kotikeittiössäkin! Melkein kaikissa Ella'sin resepteissä on paljon omenaa, joka näkyy myös näissä resepteissä. Toisaalta makeahko omena maistuu toki vauvalle, mutta jos haluat, vähennä omenan määrää resepteissä huoletta ja korvaa se kasvattamalla muiden ainesosien määrää.

Seuraavien reseptien ainekset kannattaa mitata silmämääräisesti samaan aikaan kuin pilkot niitä. Ja pienet heitot mittasuhteissa ei tahtia haitanne. Koska reseptissä on niin montaa ainesosaa, nämä soseet kannattaa valmistaa kerrallaan sellaisenaan syötäväksi ja pakastettavaksi.


Talvikurpitsaa, porkkanoita, omenoita ja luumua:
20% talvikurpitsaa
25% porkkanoita
40% omenaa
15% luumua

Pese, kuori ja pilko talvikurpitsa sekä porkkanat. Laita ne isoon kattilaan ja hauduta vedessä noin 40 minuuttia. Kuori ja poista omenoista siemenkodat sekä pilko ne lohkoiksi. Laita omenat kurpitsan ja porkkanan joukkoon ja keitä 10 minuuttia. Lopuksi pese ja halkaise luumut sekä poista niistä kivet huolella. Lisää luumunpuolikkaat kattilaan muiden joukkoon ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Kaiken kaikkiaan sose saa hautua siis 55-60 minuuttia.

Kaada suurin osa keitinvedestä pois, mutta jätä sitä tilkka kattilan pohjalle. Soseuta tämän jälkeen kaikki sauvasekoittimella. Notkista vielä keitinvedellä tai vedellä jos soseesta tuli liian jämäkkää!



Bataattia, kesäkurpitsaa, omenoita ja mustikoita:
25% bataattia
20% kesäkurpitsaa
50% omenaa
5% mustikkaa

Pese ja kuori bataatti, pilko se palasiksi ja laita hautumaan veteen kattilaan 15 minuutin ajaksi. Kuori ja pilko kesäkurpitsa sekä omenat, palottele ne ja laita bataattien joukkoon. Keitä 10-15 minuuttia. Lisää vielä kourallinen mustikkaa ja hauduta noin 5 minuutin ajan. Kaiken kaikkiaan sose saa kiehua siis noin 30-35 minuuttia.

Kaada keitinvesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Tämä sose tuskin tarvitsee keitinvettä notkistuakseen, sillä kesäkurpitsa ja omena ovat suhteellisen löysiä.

P.S. alkuperäisessä reseptissä kurpitsa on talvikurpitsaa, mutta vaihdoin sen kesäkurpitsaksi, jotta resepti eroaisi enemmän ensimmäisestä ja jotta sose valmistuisi nopeammin.

maanantai 16. tammikuuta 2012

Brittiläistä vauvavalmisruokaa


Olipa kerran isä, joka lupasi tehdä lapselleen Ellalle maistuvaa ja terveellistä valmisruokaa. Brittiläisisän bisnes otti tuulta alleen ja nyt tuotteita saa ympäri Eurooppaa, mutta ei Suomesta.. Kyseessä on Ella's Kitchen. Olen samaan aikaan myyty ja kateellinen brittiäideille.

Täällä saa siis kaupasta vauvan valmisruokaa, joka on valmistettu samaan tapaan kuin kotisoseet. Täysin luomua ja kasvikset, hedelmät sekä lihat sellaisenaan, ei mitään lisättyä. Ei E-koodeja, lisättyjä vitamiineja tai sakeuttamisaineita. Ihan kuin kotona tehtyä. Kaiken lisäksi makuvalikoima on tosi maistuva sekä monipuolinen ja minäkin pystyn maistelemaan soseita yökkimättä! Kaikkein kätevin on houkutteleva pakkaus, joka on tosi helppo käyttää. Soseet, joita ei tarvitse lämmittää voi syöttää vauvalle suoraan pakkauksesta ilman lusikkaa, mikä on erittäin näppärää varsinkin liikkeellä ollessa. Ainakin Maxin mielestä on ollut hurjan hauskaa mutustella välipaloja suoraan tuubista äidin sylissä! Toisaalta pakkausta ei voi lämmittää mikrossa, mutta vesihauteessa lämpenee nopeasti.


Tällä viikolla väännämmekin siis Ella'sin ruokia resepteiksi suomalaisäideille. Nostan esiin muutaman reseptin, jonka olen kokenut maistuvaksi ja jota olisi helppo valmistaa itsekin. Niin toivon, että mekin saadaan joku päivä tätä namia Suomeen..

tiistai 10. tammikuuta 2012

Taskuun mahtuva syöttötuoli

Saavut ravintolaan ja kysyt "onko teillä syöttötuolia" ja saat vastauksen ei ole, jolloin vauva heiluu olkavarsillasi koko ruokailun ajan. Menet ystävän luo, jossa on vain yksi syöttötuoli ja vauvoilla sama ruokailurytmi. Menet lomalle asuntoon, jossa ei ole syöttötuolia harkittu tarvittavankaan. Nämä ongelmat ovat nyt historiaa.

Aktiivisesti kodin ulkopuolella ruokailevan vauvan ratkaisu on ruotsalaisten kehittämä In the pocket -syöttötuoli, joka pakkautuu niin pieneen pussiin, että se mahtuu taskuusi. Saimme tämän lahjaksi ystävältämme Tomilta ja se on ollut kovassa käytössä siitä asti, kun Max oppi istumaan. Varsinkin nyt täällä Lontoon kodissa se on ihan korvaamaton.

Lisätietoja mukana kulkevasta syöttötuolista löydät täältä ja sen voi myös ostaa sivuston kautta hintaan 45 euroa + toimituskulut. Suosittelemme!

maanantai 9. tammikuuta 2012

Resepti: Farmer's marketin sose (4kk+)


Kävimme siis eilen Maxin kanssa Islingtonin Farmer's Marketissa, jossa oli tarjolla upeita sesongin luomuraaka-aineita. Luomutuotteissahan on vähemmän vettä ja enemmän makua - se kyllä näkyi ja tuntui näitä vihanneksia ja hedelmiä keittäessä. Vihannekset kypsyivät, mutta pitivät myös rakenteensa ja maku oli mielettömän voimakas. Mukaan taittui talvikurpitsalajike Butternut Squash, joka on ison päärynän kokoinen, makea ja kullankeltainen lajike. Kotosuomesta näitä saa valikoiduista myymälöistä, mutta tämän voi korvata perinteisellä talvikurpitsalla tai spagettikurpitsalla.

Farmer's Marketin soseeseen tarvitset
50% Butternut Squashia (tai Talvi- tai Spagettikurpitsaa)
30% Palsternakkaa
20% Omenaa

Pese, kuori ja poista kurpitsasta sekä omenasta siemenet huolellisesti. Keitä kukin omissa kattiloissaan: talvikurpitsa kypsyy noin 30 minuutissa, palsternakka 25 minuutissa ja omena 10 minuutissa. Jos sinulla on höyrykattila, omena kannattaa kypsentää siinä. Soseuta sauvasekoittimella ja yhdistä soseet keskenään.

Vinkki: voit varioida sosetta jättämällä pois omenan ja maustaa sosetta valkosipulilla, sipulilla tai purjolla. Lisää kurpitsan keitinveteen valkosipulinkynsi, pieni sipuli tai pala purjoa. Anna kiehua kunnes kurpitsa on kypsää ja soseuta sipuli kurpitsan mukana.


Farmer's market. Torille mars!


Ulkomailla matkustaessani ja asuessani olen aina ihastellut paikallisia Farmer's Marketeja. Ne ovat viikonloppuisin ulkosalla järjestettäviä markkinoita, jonne tuottajat saapuvat myymään sesongissa olevia vihanneksia, hedelmiä, kalaa, lihaa, leivonnaisia, kukkia yms. Markkinat ovat yleistyneet varsinkin suurissa valtoissa, kuten Yhdysvalloissa ja Englannissa, jossa jättisuuret massatuotannot ovat arkipäivää. Farmer's Marketit ovat viehättävä konsepti, huoliteltuine kojuineen ja markkinaoppaineen.

Eilen pakkasin Maxin rintareppuun, nappasin mukaan ison kauppakassin ja suunnistin Islingtonin keskustaan Farmer's Marketiin. Huokailin ihastuksissani kojuille, upeille tuotteille ja mahtavalle fiilikselle. Maxkin tiiraili värikkäitä kojuja rintarepusta pitkän tovin, kunnes nukahti. Lontoon markkinat ovat yleensä auki sunnuntaisin ja tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

Mutta mietitäänpäs tätä nyt hetki. Jos Lontoossa Farmer's Marketeja on kerran viikossa, niin Suomessahan meillä on niitä JOKA PÄIVÄ! Esimerkiksi Hakaniemen torilla, Turun kauppatorilla, Kuopion torilla ja lukuisissa Kauppahalleissa ympäri maan. Suomessa tuottajat ovat usein itse myymässä, sillä useimmitenkaan ei ole varaa palkata muuta henkilökuntaa. Bonuskorttien imussa tuuppaa vaan joskus unohtumaan, että meillä on valtavan upea torikulttuuri tuoreine lähituotteineen. Ja torilla on mahtava ja edullinen valikoima raaka-aineita myös vauvanruokiin! ...isoja euron pusseja vihanneksia ja hedelmiä kannataa jopa hamstrata. Tottakai kaikki ei ole kotimaista ja lähituotettua ympäri vuoden, mutta retki torille kannattaa aina.


Yksi asia kuitenkin nämä kotimaan ja ulkomaan torit erottaa. Useimmiten ulkomaisilla Farmer's Marketeilla on myynnissä vain kotimaisia lähituotteita ja yhtä tuotetta on useaa eri lajiketta. Eilenkin ostaessani omenoita oli vastassani oli yllä oleva tiski, jossa oli hurjasti valinnanvaraa ja oli kuulkaas ihan mielettömän hyviä omppuja! Kannoin Islingtonin markkinoilta selkä vääränä kotiin omenoita, päärynöitä, palsternakkaa, talvikurpitsaa, parsakaalia, leivonnaisia ja kananmunia. Kun palaan Suomeen aiommekin Maxin kanssa suunnata useammin torille ja kauppahalliin ostoksille. Menkää tekin!


keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Hello London!


Maxin isän työ vie meidät kuukaudeksi Lontooseen. Näin ollen tammikuussa kehitellään peribrittiläistä vauvanruokaa ja tutustutaan brittien vauvanruokamaailmaan. Laajennamme myös näkökulmaa ajoittain ja kerromme kaupungista hyviä vinkkejä vauvamatkailijan näkökulmasta - mihin kannattaa mennä ulos syömään vauvan kanssa, millaista valmisruokaa brittivauvat syövät, missä kannattaa shoppailla.. ..mitä kaikkea keksimmekään!

Kassit on jo pakattu, passi esillä ja lentoliput kourassa. Huomenna me lähdetään. Ensi viikolla luvassa ensimmäiset Lontoon kuulumiset!

tiistai 3. tammikuuta 2012

Resepti: Tummamannainen vispipuuro (5kk+)


Olen jo kuukauden päivät yrittänyt tehdä superterveellistä vispipuuroa, mikä olisi vauvan (ja minunkin) makuun. Maailman parhaat mannaryynit löysin ystäväni Annan vinkistä - Pöytyäläisen Riihipuodin luomuiset "Tumma Unelma Mannasuurimot" ovat ihan tajuttoman hyviä. Niitä ja muita tuotteita voi ostaa jälleenmyyjiltä ympäri maan, jotka löydät helposti täältä. Toiseksi yritin tehdä puuroa sokerittomana ja onnistuuhan se, mutta silloin kuohkeus jää puolitiehen. Päädyinkin siis sokeria terveellisempään hedelmäsokeriin. Hedelmäsokeri on luonnon omaa sokeria ja se on terveellistä, koska sen glykeeminen indeksi eli GI on matala. Hedelmäsokeria saa ihan pienimmistäkin kaupoista ja sitä voi käyttää tavallisen sokerin lailla, mutta makeutensa ansiosta sitä tarvitaan aavistus vähemmän.

Tummamannaiseen vispipuuroon tarvitset (2 annosta vauvalle ja 2 äidille):
2 dl puolukkaa (tai viinimarjoja, karpaloita, vadelmia)
1 dl tummia mannaryynejä esim. Riihipuodin
0,75 dl hedelmäsokeria esim. Fruisanaa
6,5 dl vettä
(banaania)

Kaada kattilaan 7 dl vettä ja puolukat. Keitä niin kauan kunnes puolukat ovat pehmenneet. Tämän jälkeen joko a) siivilöin puolukan kuoret tai b) soseuta kuoret sauvasekoittimella. Itse suosin b-vaihtoehtoa, koska silloin puolukasta saa voimakkaamman maun.

Kaada vesi-puolukkaseokseen sokeri ja keitä niin kauan kunnes sokeri on sulanut. Lisää mannaryynit veteen niin, että vispaat vispilällä koko ajan - jos et vispaa puurosta tulee klimppistä. Keitä tämän jälkeen noin 5-7 min välillä sekoittaen, kunnes mannaryynit ovat turvonneet.

Anna puuron viiletä - vie ulos tai laita kattila kylmään vesihauteeseen.

Tarkista puuron makeus. Jos kaipaat siihen lisää makeutta, laita joukkoon 1-2 sauvasekoittimella survottua ylikypsää banaania. Vispaa lopuksi puuro konevatkaimella kuohkeaksi ja puuro on valmista nautittavaksi!